"Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft."

Mindful Wandelen - Zaterdag 4 maart

Vind jij het leuk om te wandelen (of heb je je voorgenomen om wat meer te bewegen)?

Wil je iets unieks mee maken?

Wandel dan (online) met mij mee op zaterdag 4 maart van 13:00 – 14:00.

Kies een fijne plek in de natuur, zet je koptelefoon op en loop mee met een (online) groep vrouwen allemaal met een definitief onvervulde kinderwens. Aan de hand van mindfulness oefeningen en schrijf opdrachtjes laat je alles even achter je en focus je op het hier en nu. 

Wat is Mindful Wandelen?

Mindful wandelen is een vorm van meditatie waarbij je je aandacht richt op het wandelen zelf. Dit houdt in dat je je bewust bent van je ademhaling, je voeten die over de grond stappen en de omgeving waarin je loopt. Het doel van mindful wandelen is om helemaal in het moment te zijn en om stress te verminderen.

Tijdens het mindful wandelen probeer je alle afleidende gedachten los te laten en je te concentreren op het hier en nu. Je kunt bijvoorbeeld aandacht besteden aan de sensaties in je lichaam, de geluiden om je heen of de geuren die je ruikt (geen zorgen, je zult hierin worden begeleid!).

Mindful wandelen kan ook helpen om creativiteit te verhogen of om gewoon te genieten van de natuur. Het is een simpele en toegankelijke manier om te ontspannen.

"Als je op zoek bent naar een leuke en ontspannende activiteit, is Mindful Wandelen zeker een aanrader!"

Wat zijn de voordelen van Mindful Wandelen?

Wandelen is een geweldige manier om je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren:

  • Wandelen kan helpen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen, de bloeddruk te verlagen en het gewicht te beheersen.
  • Wandelen kan stress verminderen: het kan de productie van endorfine en serotonine in het lichaam verhogen, wat kan leiden tot een gevoel van geluk en ontspanning.
  • Wandelen kan helpen om de geest te kalmeren en te focussen, en kan ook helpen om depressie en angst te verminderen.

Naast dat wandelen veel positieve effecten heeft op je welzijn en gezondheid zie ik wandelen vooral als een geweldige manier om te bewegen, te ontspannen en te genieten van de natuur.

Wil jij met mij mee wandelen? Schrijf je nu in!

Na aanmelding ontvang je de Zoom link en overige instructies. Ik zie je graag op zaterdag 4 maart van 13:00 tot 14:00 uur tijdens onze (online) Mindful Wandeling.

    "In elke wandeling in de natuur krijgt men veel meer dan men zoekt."